Wie zijn wij?

Basiliek van Dadizele meimaand
Basiliek van Dadizele
Welkom op deze blog! Hier willen we de heilige Missen en activiteiten van het Instituut Christus Koning en Hogepriester in het bedevaartsoord Dadizele aankondigen.

Het Instituut Christus Koning en Hogepriester is opgericht in 1990 en telt wereldwijd een honderdtal priesters. Ze zijn actief in parochies, scholen, als geestelijke begeleiding van scoutsgroepen, gezinsgroepen, studenten en zoveel meer.

Op vraag van enkele gezinnen en jongeren uit het bisdom Brugge, draagt kanunnik Frédéric de Martin van het Instituut sinds zondag 1 januari 2017 regelmatig de heilige Mis op in de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Dadizele. We zijn de rector van de basiliek, E.H. André Monstrey, dankbaar voor de vriendelijke verwelkoming.

Vanuit deze heilige Mis zijn een aantal andere initiatieven ontstaan:
  • we komen af en toe samen na de Mis voor catechese (voor jong en oud) en/of een gezellige babbel. 
  • In het najaar 2017 zijn we met een koor begonnen. Van harte welkom om aan te sluiten. 
  • wens je als gezin samen met andere gezinnen je geloof te verdiepen, dan is er de gezinsgroep Domus Christiani
  • mama's zijn van harte welkom bij de groep van biddende moeders, die bijeenkomt in Brugge.
We verwijzen graag naar het Instituut in Rijsel en Armentiers-Kapelle (Frankrijk, net over de grens) met onder andere een school, scoutsgroep, catechese voor alle leeftijden, ... : de website van de priorij Notre Dame de Fatima vindt u hier.

Schrijf in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten. Ook de preken kunt u via die weg ontvangen.

Hebt u vragen of opmerkingen? Contacteer ons.

Reacties

Een reactie posten