Heilige Mis van 15 maart is afgelast (update)

UPDATE 14/03/2020 22:15


Er is net beslist dat ook in Frankrijk alle publieke missen geschorst worden: dus onderstaande gaat NIET door.

UPDATE 14/03/2020 12:15

Via deze link kunt u inschrijven voor de missen van het Instituut Christus Koning en Hogepriester:

https://www.facebook.com/icrspLille/posts/1350029541863368

adressen:
Kerk van St. Etienne: rue de l'Hôpital Militaire, Rijsel (F)
Kapel van Notre Dame de Fatima (NDF): 201 Chemin de la Patinerie, La Chapelle-d'Armentières (F)

UPDATE 14/03/2020 6:00

Intussen vernamen we dat de kanunniken van het Instituut Christus Koning bijkomende heilige missen zullen voorzien morgen: 4 in de kerk van Saint-Etienne en 4 in de kapel van de school Notre Dame de Fatima in La Chapelle d'Armentières. Meer info volgt.

De Belgische bisschoppen hebben beslist om alle publieke liturgische samenkomsten in ons land te schorsen (kerknet). De Tridentijnse Mis van 15 maart in Geluwe wordt dan ook afgelast.

Ter info: in de kerken van bisdom Rijsel wordt de Heilige Mis wel nog opgedragen, met de beperking dat er maximaal 100 personen aanwezig mogen zijn (persbericht van bisdom Rijsel). De aartsbisschop van Rijsel heeft opgeroepen om missen te voorzien op meer plaatsen, maar in kleinere groepen. Direct contact met andere personen moet vermeden worden. Hier vindt u een overzicht van de missen van het Instituut Christus Koning en Hogepriester in Rijsel en La Chapelle d'Armentières. Vooralsnog zijn de missen van het het Instituut op de gewone uren, we proberen u langs deze weg op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen. 

Op deze website van de Petrusbroederschap kunt u de Heilige Mis (buitengewone vorm) online volgen: livemass.org (preek in het Frans, Engels of Spaans).

Graag uw gebed, in de eerste plaats voor de meest kwetsbaren en diegenen die reeds getroffen zijn voor het coronavirus. Laat ons hen, ons land en de Kerk toevertrouwen aan de heilige Jozef (Litanie van de H. Jozef).

Bij vragen: aarzel niet om contact op te nemen.
Reacties