Vraag om steun van de Zusters van Aanbidding van het Koninklijk Hart van Jezus

Hieronder een vraag om steun vanwege de zustercongregatie van het Instituut Christus Koning en Hogepriester: de Zusters van Aanbidding van het Koninklijk Hart van Jezus. Steunen kan via de algemene website van het Instituut. Van harte aanbevolen!


Beste vrienden,

Hoeveel genade hebben wij de jongste maanden niet verkregen, te midden van al die beproevingen die wij overal zien, in de wereld en in de Kerk. God is zo goed!

Bij de inkleding van 6 nieuwe novicen op 2 februari 2019
Wij moeten Hem daarvoor iets teruggeven, voor zover wij dat woord kunnen gebruiken. De overvloed aan gaven is immers zo groot, dat wij dit onmogelijk kunnen teruggeven, in de letterlijke zin van het woord. En nochtans wil Hij, in al zijn armoede, die wij de jongste weken voor de stal aanschouwd hebben, beroep doen op onze armoede om zijn Kerk te doen verder leven. Wat een eer en wat een vreugde.

Beste vrienden, ik verberg niet dat roepingen kostbaar zijn, vooral vandaag. Een ziel die erin toestemt om haar leven aan God te geven voor het heil van de wereld is heel zeldzaam geworden en daarom ook heel kostbaar.. Ze zou van God zelfs de nieuwe benaming van enig kind kunnen krijgen, omdat in verhouding tot de veelvuldige roep van God, er slechts heel weinig zijn, die erin toestemmen om alles te verlaten en Hem te volgen. Dit jaar hebben wij met vreugde meerdere meisjes mogen verwelkomen. 

Hun roeping moet natuurlijk nog bevestigd worden, dat is nu eenmaal het doel van al de jaren postulaat en noviciaat.

Een dergelijke edelmoedigheid mogen meemaken in deze tijd, waarin het egoïsme elk onbaatzuchtig antwoord lijkt te willen vernietigen, kan ons slechts met vreugde vervullen.

U weet wellicht dat ons Huis van het Koninklijk hart in Gricigliano volop verbouwd wordt. Jarenlang heeft het de postulanten en de novicen geherbergd om hen de nodige vorming te geven.

Het nieuwe noviciaat in Napels
De Voorzienigheid heeft ons nu een duwtje in de rug gegeven. Door toedoen van de kardinaal aartsbisschop van Napels kunnen wij nu in zijn diocees ons noviciaat vestigen. Het is in een voormalig klooster van de dominicanen uit de 17de eeuw, dat wij onze intrek genomen hebben..God is goed en de toekomst behoort hem toe.

Wij zijn dus volop bezig met de verhuis, in een stad die nog zeer christelijk is, in vergelijking tot wat wij vandaag in Europa meemaken. Dat betekent ook dat wij opnieuw grote financiële noden hebben. Het klooster is oud en de talrijke noodzakelijke verbouwingen laten ons weinig ruimte voor ons dagelijks bestaan als zuster. Voeg daarbij de grote kost van de restauratie van het Huis van het Koninklijk Hart en u zal merken dat onze situatie heel moeilijk is. 

Het is daarom dat ik niet aarzel om uw hulp in te roepen. Ik vertrouw op uw edelmoedigheid!

Beste vrienden, het is onze Moeder, de Heilige Kerk, die uw steun nodig heeft, opdat onze jeugd zou kunnen antwoorden op de roepingen die ons gezonden worden.

Onze huizen in Duitsland, Zwitserland en Engeland zetten op discrete wijze hun zending verder. Zij ondersteunen dag na dag het leven van het Instituut en van de Heilige Kerk door apostolaat en gebed. Onze zusters stellen het goed en u bent talrijk om te getuigen van de vreugde waarmee een bezoek aan hun huizen u vervult. Deze kleine getuigenissen zijn een grote vertroosting voor ons en moedigen ons aan om steeds meer te geven van wat wij dagelijks krijgen wanneer wij geknield zijn voor het Allerheiligste sacrament uitgesteld op het altaar.

God zegene u !

In Corde Regis,


Moeder Caroline-Marie de la Trinité

Reacties